hansbelt.com

Lockdown

Published: (Updated: ) in Geen categorie by .

Ik dacht eerst, ik zeg nergens meer wat over in het hele C-debat want mensen zien dingen alleen nog zwart/wit en in plaats van dialoog is er alleen nog monotoon gelul om je eigen gelijk te bewijzen. Maar dan lees ik dit artikel en ik citeer:

De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg voert vanaf maandag een lockdown in voor iedereen die niet gevaccineerd is. Oostenrijk is het eerste land ter wereld dat zo’n gedeeltelijke lockdown invoert.

“Een lockdown voor de ongevaccineerden betekent dat deze mensen niet van huis kunnen behalve wanneer ze naar werk moeten, essentiële boodschappen gaan doen of de benen moeten strekken”, zei Schallenberg eerder deze week volgens persbureau Reuters.

Tja, als dan de echte tweedeling is begonnen daar in Oostenrijk kan ik mijn bakkes niet meer dichthouden. Men heeft daar namelijk een stap genomen die mij aan een andere Oostenrijker doet denken die ooit een hele groep mensen – al was dat op basis van ras/religie – uitsloot van deelname aan de maatschappij.

Ik denk dat hè, ik zeg dat niet, ik denk dat alleen.

Want als ik dat zou zeggen dan krijg ik voor mijn voeten gegooid dat ik de Jodenvervolging natuurlijk nooit mag vergelijken met zoiets als ongevaccineerden die de gevaccineerden in hun vrijheid beperken doordat ze niet gevaccineerd zijn. Ja, lees dat laatste nog maar eens een paar keer goed.

Maar ik doe dat dus niet, die vergelijking trekken; ik geef alleen aan dat er vanuit overheidswege een tweedeling wordt gemaakt tussen mensen die – naar mijn mening dan – zelfbeschikkingsrecht hebben over wat zij met hun lichaam doen. Maar goed, ik heb dus niks gezegd, ik dacht het alleen even. Tja, gedachtes zijn rare dingen, die kun je niet zomaar tegenhouden. 

Wees gewoon lief voor elkaar, respecteer elkaars keuze en doe eens tolerant in plaats van dominant. Verdeel en heers is een oude tactiek en Mark en Hugo slagen er wonderwel steeds beter in. Dankzij onszelf.

O ja, ik ben trouwens gevaccineerd. Waarom? Gaat je geen flikker aan, het is namelijk mijn lichaam. Respecteer mijn keuze want ik respecteer die van jou ook.