hansbelt.com

OMG da mag nie

Published: (Updated: ) in Geen categorie by .

OMG, of beter gezegd, Oh My Gosh, dat mag je dus niet zeggen als je op de Harleydag Woerden 2022 rondwandelt en je ogen uitkijkt van al het moois wat er aan motoren te zien is. Terwijl je luistert naar de de bands die er spelen en geniet van een biertje onder de licht bewolkte hemel en de stralende zon.

Tenminste, dat leid ik af uit de huisregels die de organisatie moest opstellen omdat anders ongetwijfeld het hele feest niet door zou gaan, want een vergunning zou door de Burgemeester van Woerden vast niet verleend zijn.

Je snapt het niet wat ik bedoel? Nou let op; dit zijn de huisregels Harleydag Woerden 2022:

Ik heb een kleinzoon van 8 die de godsganse dag op YouTube zit, of online zit te gamen en zo ongeveer om de halve minuut Oh My Gosh roept. OMG dus. Toch?

Alleen die kleuren in het reglement snap ik dan weer niet. Wat is de kleur van Oh My Gosh? Op het gevaar af dat ik wordt bestempeld als homofoob denk ik dan toch aan de kleur roze. Nou, ik kan je verzekeren dat ik de hele middag niemand daar in Woerden op het exercitieveld “Oh My Gosh” heb horen roepen en ook de kleur roze heb ik niet kunnen ontdekken. Wel zag ik veel andere hele mooie kleuren. Iedereen had Fun, niemand deed aan Fighting.

Alcohol onder de 18 is volgens mij trouwens een landelijke wettelijke regel dus waarom dit dan nog eens apart genoemd werd snap ik niet. Trek je die lijn verder door, dan zou roken op dat exercitieveld in Woerden dus wel hebben gemogen voor de jeugd onder de 18 die daar vertoefde. Want daar stond dus niks over in het huishoudelijk reglement (terwijl dat toch ook een landelijke wettelijke regel is).

Tot slot dan dat laatste betuttelende zinnetje, “Keep calm and carry on”. Of ik Jan-Peter Balkende himself dit hoor zeggen. Je weet wel, eerst zo’n tuitmondje trekken, de gereformeerde das nog even rechtdoen en dan rustig, kalm en bedaard tegen het volk zeggen: “Nou mensen, doe maar rustig aan en ga gewoon door met…….”, tja, met wat? Luisteren naar wat de overheid je opdringt?

Waarom ik Jan-Peter Balkenende aanhaal? Nou als eerste, geef toe, je hoorde zijn stem toen je de voorgaande regels las en dat vind ik dan wel weer grappig. Als ik Mark Rutte als voorbeeld had genomen, dan………..uh dan………, sorry, ik heb er eigenlijk geen actieve herinneringen aan wat hij gezegd zou kunnen hebben.

Enfin, genoeg geluld en even tot de kern van de zaak komen. Ik heb het al eerder geschreven (American Bike Day Valkenswaard) en herhaal het nog maar eens een keer. Zet nou voor de lol eens een aantal supporterclubs met verschillende ‘Colors’  uit het betaald voetbal samen op dat exercitieveld in Woerden. Zet er wat tenten omheen die bier verkopen en wacht dan een paar minuten tot het volledig uit de hand loopt en het geen exercitieveld meer is maar een slagveld.

Vandaag zag ik verschillende kleuren uit de motorwereld, werd er volop bier geschonken en gedronken; het enige wat opviel was dat men allemaal blij was elkaar weer eens te mogen ontmoeten op een mooie zomerdag. Elkaar een omhelzing geven (want tja, het is tenslotte wel één grote familie uiteindelijk) omdat je elkaar al een tijd niet gezien had, genieten van de muziek en de zon en het heerlijke geronk van al die motoren. Een TOPDAG dus, zoals mensen die een gezamenlijke passie hebben dat goed kunnen doen.

Net even anders dan 010, 020, 030, 040, 070 etc. etc. dat zouden doen vanwege een voetbalspelletje.