hansbelt.com

Van harte gefeliciteerd

Published: (Updated: ) in Geen categorie by .

Vandaag 20 juni op de Bowie-kalender met een Top 10 van uitvoeringen van Heroes door andere artiesten. Vandaag ook jouw verjaardag paps, 95 zou je zijn geworden.

Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens en inderdaad, dat ik dit op de kalender lees van mijn muzikale Held op jouw verjaardag doet me beseffen dat jij op jouw manier ook een Held was. Al was het alleen maar vanwege het feit dat ik jou zoon mocht worden, mocht zijn.

Als mensen wisten dat jij niet mijn biologische vader was en vroegen “Maar wie is je echte vader dan?”, dan was steevast mijn antwoord dat jij dat was. “Maar ik bedoel, wie is je echter vader, niet  je vader die je nu hebt?” probeerde men dan soms nog wel eens.

Dan legde ik uit dat men het niet snapte en de termen Biologische Vader en Echte Vader door elkaar haalde, “Kijk, mijn verwekker is mijn biologische vader en Toontje Belt is mijn echte vader. Snappie?”

Jij gaf mij namelijk alles wat een kind in zijn opvoeding nodig heeft; tenminste, wat ik nodig had dan:

en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb mij in ieder geval altijd echt jouw zoon gevoeld en kan ik nog veel meer opnoemen maar het mooiste is toch wel de liefde voor motorrijden. Want ondanks dat we geen bloedverwanten zijn paps, het motorrijden zit in mijn bloed, ik weet zeker dat ik het van jou heb geërfd. Wat was ik als klein ventje trots dat ‘mijn pappa’ een motor had gehad, dat wilde ik ook.

Paps, ik drink vandaag een borrel op je uit je eigen fles en zeg tegen je, “Hou je taai daarboven”.

O ja, en geef mamma een zoen.